Ens enlairem, ens acompanyes?

Posted on Updated on

photo-1433838552652-f9a46b332c40
Cortesia d’Unsplash.com

L’equip del Banc del Temps UPC treballa intensament per presentar-vos un nou projecte de caràcter social per a tota la comunitat universitària. Al principi, si tirem endavant amb ell, llavors aniria adreçat als PDI al PAS. Després, la idea és obrir-lo a l’estudiantat, alumni, personal jubilat i, per què no, a altres universitats.

Aquesta aventura s’emmarca dintre del Programa Nexus24 – comunitats col·laboratives de la UPC on compartim idees i il·lusions amb altres equips col·laboratius i amb els quals presentarem, el dimarts vinent dia 26 d’abril, a l’Aula Màster del Campus Nord els resultats de les experiències i del projecte. Ara, tots els equips participants en aquesta segona edició del Nexus24 ens trobem immers en la fase retorn, la recta final per a tots nosaltres.

Captura de pantalla de 2016-04-24 11:43:48.png
Cortesia d’Unsplash.com

En aquesta fase, hem enviat una invitació a la presentació a totes aquelles persones que han participat en diferents etapes; als/les que van fer ‘M’agrada‘ a la crida (ja fa uns quants mesos), usuaris que van participar en l’enquesta del passat mes de gener i la presentació de l’informe amb els resultats d’aquesta, als/les que van participar en la prova pilot la qual iniciava el seu camí entre el 7 de març i el 15 d’abril amb aquest tríptic, molt ben elaborat per cert.

Captura de pantalla de 2016-04-24 12:48:37
Cortesia d’Unsplash.com

El lloc web del BdT UPC és l’espai on els usuaris i les usuàries (com registrar-se, vídeo en YouTube), descobrien un entorn nou amb el qual podien interaccionar tranquil·lament amb altres usuaris/usuàries i la mateixa aplicació informàtica. D’aquesta manera, podien explicar-nos les seves experiències d’ús.

Pros i contres de Cyclos Communities. I així ho vam fer publicant un article en el nostre i blog i als canals Twitter, Facebook i Youtube per convidar-los a explorar aquest espai comú social. A més, amb la possibilitat de portar-nos a sobre l’accés al Banc del Temps UPC a tot arreu. Com?, amb l’app per Android i iOS.

Captura de pantalla de 2016-04-24 13:22:00

A la imatge de dalt, podeu observar una captura d’una part dels 21 anuncis d’ofertes i demandes dels usuaris/usuàries que han creat (com crear un anunci, vídeo a YouTube), alhora de participar en la prova pilot.

Mentre avancem en el projecte, fem reunions virtuals a través de l’app de Google, Hangouts cada dimarts entre les 13.30 i les 14.00 hores. Encara que, de vegades, per problemes tècnics o qualsevol altre, acabem una mica més tard. Però això sí, sempre amb uns quants compromisos entre tots els membres de l’equip amb els quals ens permet avançar cada dia més setmana a setmana.

IMG_20160407_153939
Sessió mix; Hangouts i presencial

Totes les trobades; tan presencials com per videoconferència, les coordinem a través de Google Groups. Després, tots els documents de treball els elaborem de manera conjunta i col·laborativa en el Drive de Google. Veiem i controlem l’evolució del nostre projecte en tot moment a través de Trello. 

Captura de pantalla de 2016-04-24 13:55:08

En el Drive elaborem tota una sèrie de documentació que posem en comú. Per exemple, la prova pilot, les diferents presentacions a les quals hem participat, la normativa d’ús, les FAQ i els drets d’imatges pel web del BdT, la demo realitzada per la Vra. Lourdes Reig, el resultat de les retros realitzades de manera presencial, el benchmark amb d’altres universitats les quals ofereixen un servei semblant (un banc del temps), els prototips, un tríptic, un fons gràfic i sonor, la presentació final, l’enquesta, les sinergies, preparar document que contempli el tema dels drets d’imatge, etc.

Captura de pantalla de 2016-04-24 13:57:55

Participació en les segones jornades del Programa Nexus24 on es van presentar els resultats dels tres primers projectes de la primera edició i els cinc actuals corresponents a la segona edició. Respecte al Banc del Temps UPC, més avall, podeu veure el resultat, a tall de vídeo, penjat al nostre canal a YouTube de la presentació que vam fer davant d’un públic entregat. Aquí el teniu:

Un clar exemple, que el treball en equip potser igualment seriós com divertit. Com podeu veure aquí flueix l’enginy i la capacitat creadora.

Entre reunions virtuals, presencials, missatges amunt i avall, nervis, emocions i, perquè  no, també estrès molt d’estrès que no falti. Controlar el correu de l’equip bdtupc@gmail.com, visitar el compte d’administrador del lloc web del BdT per veure si tenim cap incidència, petició o una nova alta, etc. Així com, accedir també al nostre compte personal a Cyclos per consultar si tenim missatges personals o si hem rebut un pagament (1 hora, moneda d’un banc del temps), en concepte d’una activitat oferida.

Doncs bé, d’altra banda, el Banc del Temps UPC és entrevistat en el programa Emprendedores a Radio Star Terrassa el passat dimecres 13 d’abril. L’entrevista ocupa la primera mitja hora del programa.

Aquí teniu l’entrada del 18 d’abril en aquest mateix blog: el BdT UPC a RadioStar

radiostarterrassa-abril-2016

Un aspecte, entre d’altres, és que no hem de descuidar els nostres seguidors els quals atenem a les diferents xarxes socials en les quals estem presents; Facebook, YouTube, Twitter. A més, de publicar regularment a totes elles, aquells aspectes relatius al nostre àmbit social, tal com correspondria aquest nou entorn col·laboratiu i participatiu el qual aspira estar present per donar visibilitat a la nostra comunitat.

Crear xarxa i vincles entre tots els seus membres. Però, no tancar-nos aquí només sinó participar activament amb altres comunitats universitàries que ja tenen o tenen en els seus plans estratègics crear un banc del temps universitari.

Universidad de Barcelona, Universidad de Sevilla, Universidad de Múrcia, etc

Un article sobre la creació d’un banc del temps per intercanviar coneixements a la Universitat de Córdoba.

En definitiva, aquest projecte no s’atura aquí; evoluciona, creix, madura i es reinventa un altre cop. ‘Un ciclo sin fin‘.

A partir d’aquí, potser començarà un nou camí, ens acompanyes?

Captura de pantalla de 2016-04-24 16:30:45
Cortesia d’Unsplash.com
Anuncis

One thought on “Ens enlairem, ens acompanyes?

    […] Banc del Temps – Ens enlairem, ens acompanyes? […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s