BdT: Vine a intercanviar les teves experiències!

Posted on Updated on

diagrama-fluxe-bdt

El  Banc del Temps UPC  és un projecte que permet l’intercanvi de serveis i habilitats entre els usuaris, utilitzant com a moneda de pagament l’hora (el temps).

Necessites un pastís per l’aniversari de la teva parella? Vols aprendre a patinar? I, que hi ha de la vora d’aquells pantalons que has d’arreglar? Viatges a un lloc i vols rebre informació pràctica, experiències. Vols començar una rutina  de running, t’agradaria assessorament? Vols aprendre com fer vídeos amateur? Necessites un cop de mà amb l’anglès?  Vols fer una pràctica de ball, per exemple swing?, etc.

Els Bancs del Temps estan fortament consolidats a Catalunya, funcionant a nivells de barri, pobles, escoles o universitats (la UB fa més d’un any que té aquest servei en funcionament).

Permeten ‘formalitzar’ el que antigament era ‘el trueque’ amb la possibilitat de poder oferir serveis, formació, tallers, trobades, etc. on tothom té alguna cosa a aportar i a aprendre.

shakinghands-300px

Pots oferir els teus coneixements i habilitats alhora que aprofites els coneixements dels altres, això permet crear un treball en xarxa molt important, generant un sentiment de comunitat. I per què no? també et permet fer coses que no faries si tinguessin un cost en €.

Amb el Banc del Temps UPC es dóna valor els coneixements de qualsevol persona, ja sigui PDI, PAS o estudiant, ja que tothom té alguna cosa a oferir.

Què proposem?

  1. Experiències de funcionament de Banc del Temps d’altres universitats o entitats.
  2. Creació de la documentació i/o procediments necessaris per l’ús del Banc del temps (inscripcions, com es realitzaran els intercanvis…)
  3. Creació d’una classificació bàsica dels serveis que oferiran els usuaris.
  4. Creació d’un programa o adaptació d’un existent que permeti realitzar la gestió dels usuaris i els serveis que ofereixen.
  5. Depenent de l’impuls que es vulgui donar al projecte i del recorregut que porti, cal dinamitzar-lo per engrescar a la gent, utilitzant les xarxes socials.
  6. Propiciar un cop a l’any una jornada/trobada per intercanviar experiències, contrastar, revisar i millorar la iniciativa.

idea-300px

Per què és una bona idea?

Doncs, perquè compartir et fa sentir bé, perquè aprofites els coneixements i les experiències de la resta de membres de la UPC, alhora que els pots donar a conèixer i perquè fomenta la solidaritat donant valor els teus propis.

El Banc del temps pot construir xarxes socials a la UPC, és un canvi cultural: més economia amb menys i permet establir noves relacions (confiança i proximitat) entre “proveïdors i usuaris”.

vEl Banc del temps mobilitza i fa visibles “el saber fer i els recursos ocults, o no tan ocults” de les persones.

Podem fer-ho!

1 hora de cadascú de nosaltres té el mateix valor: tothom té quelcom a oferir i donar!

lake-constance-601882_640

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s